British Knights Schoenen

Per pagina

Schoenen British Knights

British Knights (BK) is een schoenenmerk dat is opgericht in 1983 door Jack Schwartz. Het bedrijf is gevestigd in New York. Het merk werd gelanceerd als een casual schoenenmerk. In de jaren '80 onderscheidde het bedrijf zich o.a. door zich te richten op jongeren als doelgroep. Het merk werd veelal gedragen in binnensteden van New York City waardoor het aantrekkelijk werd voor andere mensen die daarbuiten woonde. In 1985 werd de eerste sneaker collectie geïntroduceerd. Dit werd een ware rage waardoor de verkoop explodeerde! In de jaren daarna probeerde BK dezelfde lijn vast te houden. Het bedrijf erkende dat de sneaker business meer was dan alleen fashion en style. Door het introduceren van hun sneaker collectie drie tot vier keer per jaar, werd het populair onder de doelgroep van 15-24 jaar.

Behalve dat het bedrijf een modemerk is, is het ook een bedrijf dat meer wil. Het was één van de eerste merken die zich had gestort in de hip hop wereld. Artiesten als Kool Moe Dee werden gebruikt als inleiding voor het merk op tv. 'How You Like Me Now' werd uitgezonden op de wereldwijde muziekzender MTV. Het merk werd ook prominent gebruikt in hip hop en dance music videoclips voor onder andere Public Enemy, Technotronic en Beats International.

In 1990 maakte BK hun grootste marketingstunt bekend! Ze hadden MC Hammer gestrikt, dat ging toen de boeken in  als de grootste deal van dat moment. Op dat moment was MC Hammer de grootste ster in de muziek industrie. Er werd een beroep gedaan op de 'Hammer Fenomeen' voor een breed publiek. BK sponsorde zijn tour en nog veel meer, waardoor de bekendheid van het merk enorm steeg!

Online Kopen
BK blijft trouw aan hun eigen lijn en karakter. Dat kun je zien aan de sneakers die wij verkopen. Bestel de BK Sneakers snel en eenvoudig online op Shoeline.nl. Plaats de bestelling en je verzendkosten zijn gratis!